Vizat – Bashkimi familjar – Shtetësia

Viza për qëndrim dhe punë.

Problemet me lejen e qëndrimin ose vizën e punës?

A keni probleme me vizën tuaj të punës apo lejen e qëndrimit? A dëshironi të merrni familjen tuaj në Austri? Apo dëshironi të aplikoni për shtetësi austriake?

Shoqata PRIVILEG ofron, në bashkëpunim me ekspertët tanë me shumë vite përvojë në firmat e njohura të ligjit, ndihmën më të mirë të mundshme ligjore. Së bashku me ekipin tonë, procesi i ndërlikuar, i shtrenjtë dhe zakonisht i gjatë bëhet i thjeshtë, i sigurt dhe i shpejtë. Qëllimi i shoqatës sonë është mbrojtja e interesave tuaja.

Shërbimet tona janë ekskluzivisht për personat që jetojnë në Austri.

Pyetjet më shpesh të kërkuara nga anëtarët tanë lidhur me lejen e vizës / qëndrimit austriak dhe bashkimin familjar.

• A mund të aplikoj për një leje qëndrimi në Austri gjatë tre muajve të lejuar, të cilat mund të shpenzoj këtu si turist?

• Kush mund të marrë një leje qëndrimi për Austrinë, e cila gjithashtu përfshin të drejtën për punësim?

• A mund të pres lejen e qëndrimit në Austri, edhe nëse procedura zgjat më shumë se tre muaj?

• Sa duhet të fitoj çdo muaj që të mund ta sjell familjen time në Austri?

• Se e madhe duhet që të jetë banesa ime të lejohet ta sjellë familjen time në Austri?

• Cilat janë kërkesat e përgjithshme për marrjen e lejes së qëndrimit austriak?

• Sa kohë duhet të pres lejen e qëndrimit për anëtarët e familjes time?

• Kush mund të marrë “kartën e kuqe të kuqe të bardhë”?

• A mund të marr një vizë në Ambasadën Austriake në vendin tim, me të cilën mund të kërkoj punë në Austri?

• Cilat janë shpenzimet e lëshimit të lejes së qëndrimit austriak?

• A duhet të marr personalisht lejen e qëndrimit?

• A mund të plotësoj retrospektivisht dokumentacionin tim nëse kam humbur diçka në aplikacion?

• A duhet të jem në gjendje të flas gjermanisht në nivelin A1, në mënyrë që të marr lejen time të parë të qëndrimit?

• Cilat anëtarë të familjes mund ti sjell në Austri si pjesë e ribashkimit familjar?

Problem me vizën?

A keni probleme për shkak të lejes qëndrimi ose lejes pune? A doni që të merrni familjen tuaj në Austri? Keni ndërmend për të kerkuar nënshtetsi austriake? Klubi jonë “privilegj” mund të ju ndihmojë në bashkëpunim me top avokatët tanë me eksperiencë shumë vjeçare dhe më të mirë për çështje ligjore. Me ndihmën e ekipit tonë mund të ju përkrahim gjatë proceseve, të komplikuara dhe të shtrenjta të përfundoj lehtë dhe të sigurt në favorin tuaj.

qëllimi ynë është që të sigurojë interesin tuaj përgjegjës. Shërbimet tona që ofrojmë janë vetëm për ata njerëz që në Austri jetojnë.

Leja e qëndrimit austriak – kërkesë e parë e lejes së qëndrimit.

Ku është bërë dhe çfarë ndodh pastaj?

• Qëllimi i qëndrimit duhet të jetë i qartë. Kjo do të thotë që ju nuk mund të dorëzoni aplikacione të shumta gjatë procedurës aktuale. Nëse kërkesa nuk është e qartë, ajo duhet të refuzohet. Nëse, gjatë grantit, përcaktohet se është e nevojshme një tjetër qëllim qëndrimi, autoriteti duhet ta informojë kandidatin dhe të ketë mundësinë për të ndryshuar qëllimin.

• Autoriteti kompetent mbledh të gjitha të dhënat e nevojshme për identifikimin e qartë të kandidatit (foto, përshkrimi personal, shenjat e gishtërinjve). Çdo ndryshim i adresës gjatë procesit duhet të raportohet menjëherë.

• Në parim, autoriteti ka 6 muaj për të kaluar vendimin. Karta RWR ka afatin prej 8 javësh, por e gjithë kjo mund të zgjasë shumë gjatë në praktikë, veçanërisht për ribashkimin familjar.

Shërimi i defekteve procedurale gjatë procedurës

Nëse kandidati dështon të marrë të gjitha dokumentet dhe paraqitet personalisht para autoritetit, aplikacioni do të refuzohet për defekte formale. Një kërkesë e motivuar mirë me dëshmi për paraqitjen e dokumenteve mund të paraqitet vetëm deri në marrjen e vendimit. Në raste të tilla rekomandohet këshillë e mirë ligjore.

Leja e qëndrimit austriak – Kushtet e përgjithshme për dhënien.

Kandidati

1) nuk duhet të përbëjë kërcënim për rendin dhe sigurinë publike

Këtë gjendje nuk mund ta

Përmisoj askush,të jesh i paligjshëm në Austri (është) dhe të kesh punuar këtu në të zezë (nëse autoriteti vjen deri në atë që të vërtetoj). Autoriteti, në kete rast të refuzon dhe nuk ka justifikime.

2) duhet të ketë strehim të siguruar

Si dëshmi e strehimi duhet vërtetim i qirasë e pronës apo nën-qira apo pron personale. Ka edhe marrëveshje rezidencës ose të drejta Ligjit për Familjen të përdorimit (për shembull, në shtëpinë martesore). Në qoftë se e drejta e përdorimit të revokueshme në çdo kohë, vetëm për shkak se një mik i ka lejuar përkohësisht kandidati për të jetuar me të, ky kusht nuk është plotësuar. Apartamenti nuk duhet të jetë shumë i vogël, në të nuk duhet të jenë shumë e shumë njerëz të regjistruar, ajo duhet të përbëhet objektet sanitare dhe banesa është që të jetë në një ndërtesë që nuk është në gjendje e keqe.

duhet të ketë sigurim shëndetësor për Austrinë

Sigurimi duhet të mbulojë të gjitha rreziqet. Vetëm keta sigurime njihen: bashkë-sigurimit, sigurimitvetvetes ose të sigurimit privat. I cili është i siguruar privatisht, zakonisht duhet të presin gjashtë muaj para se ai mund të marrë përfitime. Në rastin e bashkë-sigurimit, konfirmimi përkatës është i mjaftueshëm. Nëse një sigurim ligjor është i mundur vetëm pasi çështja e lejes, dhe sigurimit privat për turistët mund të pranohet si dëshmi që mbulon të gjitha rreziqet. Çdo lloj i sigurimit duhet të paktën të jetë i vlefshëm për aq kohë sa është leja e qëndrimit.

Leja e qëndrimit mund të lëshohet vetëm nëse të ardhurat personale ose familjare fikse dhe të rregullt është në dispozicion. Kostoja e qëndrimit të një të huaji të ri nuk duhet të përballohen nga shteti. Nga një jetesë të sigurt mund të shkojnë jashtë për të ardhurat kur i huaji i cili ka jetuar në Austri (për shembull, bashkëshortit ose bashkëshortit) ka fiksuar, të rregullt dhe të pashuar në shumën e normat e referencës barazimi plotësuar. Të ardhurat zvogëlohen me shpenzime të rregullta dhe me barrë. Shuma e barrës së përgjithshme financiare mund të jetë një herë nga një sgn. “Allowance” të zvogëlohet.

Shpenzimet Einkommensschmälernde janë: qiraja, kësti i kredisë, pagesat alimentacionin për palët e treta jo-buxhetore të lidhura (për shembull, ish-gruaja, fëmijë nga martesa e parë) dhe garnishments pagave (për borxhin). I huaji që jeton këtu nuk mund të marrë asistencë sociale. Kursimet gjithashtu mund të pranohet në qoftë se ju mund të mbulojë qëndrimin e të huajit të ri për ta. Burimi i të ardhurave mund të jenë edhe kontratat paraprake të punësimit.

Në aplikimin fillestar nuk ka përfitime financiare janë të përfshira edhe në të cilën kërkesa është e mundur vetëm me çështjen e lejes (të tilla si lejimin kujdesit të fëmijëve).

shumat bruto për vitin 2017, ju duhet të demonstrojë: Një person 889,84 €; Çift pa fëmijë (pas të gjitha zbritjeve) 1,334.17 € falas A, çiftet e martuara me fëmijë ende 137,30 € më shumë për fëmijë. Allowance që është “remituar” është € 284.32.

Deklarata detyrim

Për leje qëndrimi të caktuar, duhet të nënshkruhet një deklaratë e përgjegjësisë (për shembull, leja e vendbanimit të shtetasve të shtetasve austriakë). Një deklaratë e përgjegjësisë mund të nënshkruajë edhe persona të tjerë. Por kjo është e mundur vetëm nëse ligji e lejon atë shprehimisht (për shembull, për nxënësit, studentët dhe artistët). Deklarimi i përgjegjësisë duhet të nënshkruhet para një noteri ose gjykate austriake dhe të paktën

5 vjet të aplikoni në mënyrë të pakthyeshme! Personi që ju nënshkruan duhet të dëshmojë se jeni financiarisht në gjendje të paguani të gjitha shpenzimet. Ajo gjithashtu duhet të paguajë të gjitha shpenzimet që do të lindnin duke dëbuar këtë të huaj. Nënshkrimi i një shpjegimi të tillë është shumë i ndjeshëm dhe duhet të mendojmë shumë mirë.

5) duhet të demonstrojnë aftësi të gjuhës gjermane në nivelin A1 më parë dhe më vonë të përmbushin marrëveshjen e integrimit

Gjermanishtja duhet të provohet në nivelin A1 përpara imigrimit. Prova (diploma e institutit të njohur të gjuhës) duhet të dorëzohet së bashku me aplikimin dhe nuk duhet të jetë më i vjetër se një vit. Vetëm fëmijët nën moshën 14 vjeç, si dhe personat të cilët nuk mund t’i përmbushin ato për shkak të arsyeve të tyre shëndetësore ose moshës së tyre, përjashtohen nga ky detyrim. Por kjo duhet të konfirmohet nga një oficer mjekësor. Anëtarët e familjes së kartës RWR për njerëz me kualifikim të lartë gjithashtu nuk duhet të provojnë aftësitë e tyre në gjuhën gjermane.

Personat që kanë nënshkruar një marrëveshje integrimi duhet të plotësojnë provimin e integrimit (A2) brenda 2 viteve. Të huajt me leje qëndrimi nuk janë të detyruar ta bëjnë këtë (për shembull, studentët).

6) Duhet të ketë një vend kuotë për këtë person

Një kuotë e të huajve të rinj që dëshirojnë të bashkohen me shtetasit e vendeve të treta në Austri përcaktohen çdo vit. Kjo kuotë nuk përfshin: anëtarët e familjes së qytetarëve austriakë, personat me leje qëndrimi dhe pronarët e kartës RWR dhe shkencëtarët dhe artistët. Kuota përcaktohet për çdo shtet federal. Aplikimet e të huajve të rinj do të pranohen derisa kuota vjetore të jetë e rraskapitur dhe ato të mbetura do të refuzohen. Përjashtim është aplikimi për bashkimin familjar të shumë të huajve, të cilat nuk refuzohen, por renditen deri sa të jetë në dispozicion një vend kuotë. Më së voni pas 3 vitesh duhet të jepet një vend.

Kush mund të imigrojë në Austri?

Në vitet e fundit, vetëm të huajt me kualifikime të larta që plotësojnë kërkesat për arritjen e një karte “të kuqe të bardhë-të kuqe” mund të emigrojnë në Austri. Anëtarët e familjes së saj mund të punojnë edhe në vend dhe të diplomuarit e një universiteti austriak nëse gjejnë një punë që përputhet me kualifikimet e tyre.

Për të emigruar në Austri nga një vend i tretë, duhet të paraqitet një kërkesë për sgn. Vendos kartën e kuqe të bardhë-të kuqe. Në bazë të një sistemi pikësh, përcaktohet nëse ato përmbushin kriteret për të. Pra, nëse dëshironi të emigroni në Austri për shkak të punës, mund të “llogarisni” shanset tuaja online. Llogaritësi i pikave është vetëm për udhëzimin tuaj dhe rezultati bazohet në informacionin tuaj, i cili mund të ndryshojë nga rishikimi i autoriteteve austriake.

Nëse e dorëzoni aplikimin, AMS në Austri do të kontrollojë nëse keni arritur numrin minimal të pikëve. Për të qenë në gjendje të aplikoni për një kartë RWR, ju duhet të plotësoni kërkesat e përgjithshme të përshtatshmërisë (të ardhurat, sigurimet shëndetësore, strehimi, etj.) Përveç numrit të pikëve dhe të keni një ofertë pune nga punëdhënësi austriak.

Aplikimet mund të bëhen ose në misionin diplomatik austriak jashtë ose gjatë qëndrimit turistik në Austri. Çdokush që aplikon për një hyrje pa viza në Austri duhet të largohet nga vendi brenda një kohe të arsyeshme, edhe nëse kërkesa e tij nuk është përpunuar ende.

Kuqe-e bardhë-kuqe kartë

Kjo leje duket si një kartë bankare dhe ju lejon të punoni dhe jetoni në Austri. Ajo do të lëshohet për dy vjet. Megjithatë, pronari duhet të punojë vetëm për një punëdhënës të caktuar. Në rastin e një

ndryshimi të kompanisë, ai duhet të aplikojë për një kartelë të re të RWR. Aplikimi për këtë kartë mund të bëhet nga grupet e mëposhtme të personave:

1 Veçanërisht të kualifikuar

2 punëtorë të kualifikuar në profesione të mangëta

3 Forca të tjera kryesore

4 të diplomuar nga universitetet austriake

5 punëtorë kyç të vetëpunësuar

6 themelues fillestarë

Kartë RWR plus

Kjo leje gjithashtu duket si kartë ATM dhe lejon qëndrimin, si dhe qasjen e pakufizuar në tregun e punës. Prandaj, mbajtësit e kësaj karte mund të ndryshojnë punëdhënësin dhe për këtë arsye nuk duhet të aplikojnë për një kartë të re. Kërkesa për RWR-plus mund të bëhet nga personat e mëposhtëm:

Anëtarët e familjes (bashkëshortët dhe partnerët e regjistruar të të njëjtit seks që duhet të jenë mbi 21 vjeç kur të aplikojnë për punë dhe fëmijë të vetëm të mitur, përfshirë të adoptuarit dhe Stefkinder, të cilët janë nën moshën 18 vjeçare)

Viza za traženje posla za posebno visoko kvalifikuese (vizë kërkimi për punë për veçanërisht të kualifikuar)

Viza për kërkim pune për njerëz me kualifikim të lartë

Personat me aftësi të lartë janë ata shtetas të vendeve të treta që kanë midis 70 dhe 100 pikë. Kjo kategori ka për qëllim menaxherët e lartë dhe personat e tjerë të kualifikuar që ende nuk kanë gjetur një punëdhënës në Austri. Ju mund të merrni vizën për kërkim pune në Austri në Ambasadën Austriake, e cila zgjat gjashtë muaj. Nëse ky person gjen një punë brenda gjashtë muajve, atëherë ajo gjithashtu mund të aplikojë për një kartë të Kuqe të Bardhë-Kuq në vend. Kush nuk ka gjetur një punë në atë kohë, ka lënë përsëri vendin, dhe një të ri vizat tilla do të jenë, por deri 12 muaj më vonë, ajo beantragen.Wenn punëdhënësi gjen dhe aplikimi për RWR është në vend, dhe autoriteti nuk vjen tek ai Për të vendosur brenda periudhës së vizës, ajo duhet të largohet përsëri nga Austria dhe të presë për miratim në vendin e saj. Kjo vizë nuk mund t’i jepet kujtdo që nuk i përket “personave të kualifikuar”.